اختصاصی موسیقی 2002: معرّفی مهمّ ترین آلبوم های پاپ سال 1396

ساخت وبلاگ

اختصاصی «موسیقی 2002»/ از «محمّد اصفهانی» تا «علیرضا عصار»: اعلام جزئیات مهمّ ترین آلبوم های پاپ که در سال 1396 منتشر خواهند شد؛

پس از سالها، شنیدنی ها

 

 

 

 


موسیقی 2002 – علیرضا بهمیاری: چند سالی است که وضعیّت بازار موسیقی پاپ کشور نزول کرده است. یکی از مهمّ ترین دلایل این افت کیفیّت، غیبت خوانندگان و بعضاً ملودی سازان، تنظیم کنندگان و ترانه سرایان توانمند و مطرح است.

به گزارش موسیقی 2002، خوانندگان با سابقه و نام آشنا از چند سال پیش تا کنون مجموعه هایی جدید را تولید کرده اند و هر سال نیز نوید انتشار تازه ترین آلبوم های خود را می دهند، مجموعه هایی که تا به امروز منتشر نشده ولی گویا قرار است سرانجام طلسم شکسته شود و امسال آلبوم های جدید این خوانندگان روانۀ بازار موسیقی گردد.

موسیقی 2002 به صورت اختصاصی در ادامه جزئیات جدیدترین آلبوم های 13 خوانندۀ پاپ نام آشنا را اعلام کرده و همچنین به مجموعه های منتشر نشده آنها نیز اشاره می شود.

 

***

محمّد اصفهانی

 

آخرین آلبوم «محمّد اصفهانی» سال 1393 منتشر شد. این خواننده طیّ چند سال اخیر در حال جمع آوری تازه ترین آلبوم پاپ خود است. در بخش شعر و ترانه هوشنگ ابتهاج، عبدالجبار کاکایی، روزبه بمانی، افشین مقدّم، ترانه مکرّم و زهرا عاملی از جمله کسانی هستند که در این آلبوم حضور دارند.

فؤاد حجازی، بهروز صفاریان، علیرضا کهن دیری، پدرام کشتکار، آریا عظیمی نژاد، غلامرضا صادقی، معین راهبر، آرون حسینی و محمّد رضا رهنما در مقام ملودی ساز یا تنظیم کننده در این آلبوم تازه حاضر هستند.

البتّه تاکنون فهرست عوامل نهایی آلبوم اصفهانی اعلام نشده و ممکن است برخی از عوامل فوق در این مجموعه حضور نداشته باشند.

قرار است اصفهانی در این آلبوم چند قطعه از تیتراژهای اجرا شده با صدای خود را نیز بگنجاند. تیتراژهای در خور اعتنای «یه تیکه زمین»، «زخم پنهان» (ارمغان تاریکی)، «تقاص» (تکیه بر باد)، «زیر هشت» و تک اثر «خلوتگه امن» گزینه هایی مناسب برای این مجموعه هستند.

این خواننده از دوازده سال پیش تا به امروز علاوه بر آلبوم پاپ مذکور، هفت آلبوم دیگر با ساختارهای گوناگون و موضوعات متنوّع را نیز آماده اجرا دارد که البتّه هنوز اخبار قطعی از زمان انتشار این مجموعه ها رسانه ای نشده و آماده شدن نهایی این آثار به پس از انتشار آلبوم جدید پاپ وی موکول شده است.

موسیقی 2002 برای اوّلین بار و به صورت اختصاصی به محض انتشار آلبوم پاپ جدید اصفهانی جزئیات این آثار را اعلام خواهد کرد.

***

علیرضا عصار

 

«علیرضا عصار» از سال 91 تا کنون در حال جمع آوری جدیدترین آلبوم خود است. در بخش شعر و ترانه مولانا، افشین یداللهی، سعید امیراصلانی، روزبه بمانی، افشین مقدّم، مهدی ایوبی، میثم یوسفی، حسین غیاثی، یاسر قنبرلو و علیرضا آذر کسانی هستند که آثارشان در اختیار خواننده قرار گرفته است.

فؤاد حجازی، علیرضا عصّار، امیر توسلی، علیرضا افکاری، همایون نصیری، بهنام جلیلیان، بهرام آقاخان، علی بیرنگ، سعید زمانی و رضا روحانی در بخش ملودی و تنظیم حضور دارند.

با توجّه به اینکه هنوز فهرست عوامل نهایی آلبوم اعلام نشده ممکن است آثار برخی از اشخاص فوق در این مجموعه گنجانده نشده باشد.

عصار آلبوم منتشر نشدۀ «یک اتفاق تلخ» تولید اواسط دهۀ 80 را در کارنامه دارد و در ضمن طیّ یک دهۀ اخیر زمزمه هایی از تولید سه آلبوم دیگر با صدای این خواننده نیز اعلام گردید که البتّه تا کنون خبری دقیق از این مجموعه ها رسانه ای نشده است. آخرین آلبوم علیرضا عصار سال 1390 به انتشار رسید.

***

مانی رهنما

 

آخرین آلبوم «مانی رهنما» سال 1391 منتشر شد؛ در همین سال وی آلبومی جدید حاوی 14 قطعه با عنوان «با خودم می رقصم» را آمادۀ انتشار داشت، مجموعه ای که به زودی روانۀ بازار موسیقی کشور خواهد شد.

در بخش موسیقی داریوش تقی پور، مانی رهنما، علیرضا افکاری، فرزین قره گوزلو، سیروان خسروی، زانیار خسروی، بهنام رهنما و محمّد رضا رهنما حضور دارند.

ترانه سرایان این مجموعه عبارتند از: یغما گلرویی، بابک صحرایی، افشین مقدّم و سجّاد ایران نژاد.

همچنین مانی رهنما دو آلبوم تازه تر را نیز جهت انتشار آماده کرده است. مجموعه ای با حضور ملودی سازان و تنظیم کنندگان مختلف از جمله بابک بیات، ناصر چشم آذر، تورج شعبانخانی و ... و ترانه سرایی بابک صحرایی و آلبومی جدید با موسیقی داریوش تقی پور و ترانه هایی سروده بابک صحرایی، مجموعه های مدّنظر هستند.

مانی رهنما آلبوم های منتشر نشدۀ «شکنجه گر» و «دموکراسی» را نیز در کارنامۀ موسیقایی خود دارد.

***

امیر کریمی

 

«امیر کریمی» سال 1387 آخرین آلبومش منتشر شد و در همان سال مجموعۀ «عشق کافی نیست» را ضبط کرد؛ آلبومی حاوی 10 قطعه که قرار است به زودی منتشر شود. در ضمن دو قطعۀ آلبوم مجدداً تنظیم شده اند.

همۀ ترانه های این مجموعه سرودۀ بابک صحرایی است. در بخش موسیقی نیکان ابراهیمی، پوریا حیدری، امیرعبّاس حسن زاده، امین قباد، راشا تقی پور، امید حسینی، حامد حنیفی و میلاد اکبری حضور دارند. در چند سال اخیر پنج قطعه این مجموعه در فضای مجازی منتشر شده و دو یا سه اثر دیگر نیز در برنامۀ رادیو هفت توسّط خواننده اجرا شده است.

***

چنگیز حبیبیان

 

«چنگیز حبیبیان» چند سالی است که مشغول جمع آوری تازه ترین آلبوم خود با عنوان احتمالی «بغض سکوت» است. این مجموعه حاوی 16 قطعه می باشد که چهار اثر با زبان آذری، گویش ترکی و یک اثر با زبان عربی اجرا شده است.

در بخش موسیقی بابک زرین، علیرضا افکاری، پویان اعتصامی، مهرداد حمیدی و راشا تقی پور حضور دارند و ترانه ها سرودۀ افشین یداللهی، اصغر فردی، اهورا ایمان، حمید رضا صمدی، یغما گلرویی، بابک صحرایی، پریسا ملکی و لیلا رضایی است. آخرین آلبوم چنگیز حبیبیان سال 1387 منتشر شد.

 ***

حمید حامی

 

«حمید حامی» سال 1392 آخرین آلبوم خود را منتشر ساخت. تازه ترین آلبوم این خواننده با عنوان «موعود» در بخش ترانه حاوی سروده هایی از بابک صحرایی، مهدی ایوبی، حسن علی شیری، زهرا عاملی و ...  است و در بخش موسیقی بهنام ابطحی، حمید حامی، مهران خلیلی، رضا تاجبخش، داریوش صالح پور و ... حضور دارند.

همچنین این خواننده آلبومی پاپ – ارکسترال نیز آماده انتشار دارد که در آن آثاری از بابک بیات، بامداد بیات، بابک صحرایی و ... اجرا شده است.

***

امیر تاجیک

 

سال 1391 آخرین آلبوم «امیر تاجیک» منتشر شد. این خواننده تازه ترین آلبوم خود با عنوان «تأیید کن» را آماده ارائه ساخته است.

در بخش ترانه اهورا ایمان، علیرضا آذر، حمید خلف بیگی، مریم آزادی و امیر عبّاسیان حضور دارند. بابک بیات، امید تاجیک، حسام الدین ناصری، بابک برهانی، میلاد بابایی، فرشاد فارسی، ایمان تیموریان، حسین سالاری مقدّم، فرزاد ماهان، امیر عبّاسیان و امیر جهانشاهی ملودی سازان یا تنظیم کنندگان این مجموعه هستند.

تعدادی از تک قطعاتی که طیّ دو سه سال اخیر با صدای این خواننده منتشر شده به همراه چند اثر تازه در این مجموعه گردآوری شده است. در ضمن تاجیک آلبوم منتشر نشدۀ «شیطان» را نیز در کارنامه دارد.

***

نیما مسیحا

 

جدیدترین آلبوم «نیما مسیحا» آماده انتشار شده است. در بخش موسیقی علیرضا افکاری، سعید زمانی، معین راهبر و ...  و در بخش ترانه سرایی داوود رحمت الهی، پویان بوترابی، افشین مقدّم و ... حضور دارند.

آخرین آلبوم این خواننده سال 1390 منتشر شده است. برخی از تک قطعات منتشر شدۀ خواننده در چند سال اخیر جزء این مجموعه هستند. نیما مسیحا اوّلین آلبومی که به صورت کامل تولید و اجرا کرد را نیز به صورت منتشر نشده در کارنامه موسیقایی خود دارد.

***

حسین میری

 

«حسین میری» طیّ یک دهۀ اخیر آلبومی جدید با عنوان «دستای کی بالاست؟!» را تولید کرده است. در بخش ترانه و ملودی اکثر آثار ساخته حسین میری است و در قسمت تنظیم علی علی پور و ... حضور دارند. یک یا دو قطعۀ محلی نیز در این مجموعه اجرا شده است.

آلبوم حسین میری محصول اهالی موسیقی شیراز، مانند مجموعۀ نخست وی که با عنوان «ایج» سال 1386 منتشر شد، جزء متفاوت ترین آثار خواهد بود. توجّه به طبیعت، روستا و فضاهای بومی به لحاظ مضمونی و محتوایی که بعضا با رگه هایی از طنز نیز همراه است در پیوند با موسیقی های ریتیمک ایرانی و به خصوص غربی، شاکلۀ اصلی این مجموعه را تشکیل می دهد.

***

حسین سروش

 

«حسین سروش» که دوّمین آلبومش را سال 1387 در دبی منتشر کرد از حدود شش سال پیش مقیم ایران شده و طیّ این سالها پنج قطعه را در همکاری با دفتر موسیقی و سرود صدا و سیما اجرا کرده است.

سروش سال گذشته مجوز فعّالیّتش را از وزارت ارشاد دریافت کرده و سوّمین آلبوم وی که نخستین آلبوم مجازش محسوب می شود را امسال منتشر خواهد کرد. تا کنون جزئیات این مجموعه رسانه ای نشده ولی به نظر می رسد برخی عواملی که در تک آثارش همکار او بوده اند در این آلبوم نیز حضور داشته باشند.

***

حسین کشتکار بوشهری

 

آخرین آلبوم پاپ «حسین کشتکار» سال 1387 با عنوان «کویر خاطرات» منتشر شد که جزء یکی از بهترین مجموعه های پاپ یک دهۀ اخیر به شمار می آید. وی حدود پنج سال پیش آلبومی به نام «وصال عشق» را آمادۀ انتشار ساخت که به سبب نبود تهیّه کننده این مجموعه تا کنون روانۀ بازار موسیقی نشده است.

در این آلبوم که محصول اهالی موسیقی پاپ جنوب کشور است، بهنام صفوی، معین راهبر، فؤاد سمندی، عبدالحسین خرمایی، حسین کشتکار بوشهری در بخش موسیقی حضور دارند و اشعار سرودۀ کیامرث خرده بین، عبدالحسین خرمایی و ... است.

***

مهران موثّقی

 

سال 1387 «مهران موثّقی» اوّلین آلبوم خود را با عنوان «ستارۀ سهیل» منتشر کرد که در مجموع اثر شایستۀ اعتنایی بود. این خواننده طیّ این سالها دوّمین آلبوم خود را تولید کرده است.

احمد شاملو، قیصر امین پور، داریوش عسکری، شهرزاد مشتاق و ... جزء شاعران و ترانه سرایان این مجموعه هستند. در بخش ملودی و تنظیم مهران موثّقی، حسین زارع، علیرضا امیری، ساسان هاشمی و ... مشارکت دارند.

این آلبوم تولید اهالی موسیقی پاپ شیراز است و به لحاظ محتوایی، قطعات اکثراً غیر من و تویی اند و در ادامۀ مجموعۀ پیشین خواننده قرار دارد.

***

حامد زمانی

 

«حامد زمانی» طیّ یک دهۀ اخیر سه یا چهار آلبوم تولید کرده که هیچ کدام منتشر نشده اند. این خواننده در طول چند سال اخیر مجموعه ای را جمع آوری کرده که بارها قطعاتش تغییر کرده اند. به نظر می رسد امسال طلسم این آلبوم بشکند و روانۀ بازار موسیقی کشور شود.

حامد زمانی ملودی های این مجموعه را ساخته و امیر جمال فرد و نیما نورمحمّدی، اصلی ترین تنظیم کنندگان این مجموعه هستند. اشعار و ترانه هایی از سعدی، علیرضا قزوه، سعید بیابانکی، فاضل نظری، قاسم صرّافان و ... در این مجموعه اجرا شده است.

این مجموعه محصول اهالی موسیقی پاپ انقلابی، به لحاظ محتوایی بیشتر سیاسی و اجتماعی با رویکردی انتقادی است و نخستین آلبوم مستقل یک خواننده از جریان موسیقی پاپ انقلابی به شمار می آید.

 

***

تأملات و ملاحظات

 

1- آلبوم هایی که در بالا به آنها اشاره شده هر کدام چندین سال تولیدشان به طول انجامیده و وقت و تجربۀ فراوانی صرف خلق این آثار شده است. این مجموعه ها بر خلاف بیشتر آلبوم های منتشرۀ این سالها که معمولاً در طیّ دو سه ماه جمع آوری می شوند و صرفاً به زور تبلیغات رسانه ای به مخاطب عرضه می گردند و خود اثر کاملا سخیف و نازل است، نیستند و چهره های حرفه ای و کاربلد عرصۀ موسیقی پاپ آنها را تولید کرده اند.

2- خوانندگان مذکور- در اغلب موارد - توجّه زیادی به کلام دارند، هر اثری را اجرا نمی کنند، کلام غیر من و تویی در این آثار مشهود است. این آلبوم ها در بخش های مختلف شامل خوانندگی، ملودی سازی، تنظیم کنندگی، ترانه سرایی و نوازندگی در سطح کیفی مطلوب قرار دارند.

3- سطح انتظارات از مجموعه های فوق بالاست. امیدواریم این آثار راضی کننده باشند و خوانندگان باسابقه همان طور که برخی مجموعه های پیشین شان موفّق بوده عمل کرده باشند چون ارائه مجموعۀ ضعیف به کارنامۀ موسیقایی آنها لطمه وارد می سازد و جایگاه آنان نزول خواهد کرد.

4- خوانندگان فوق هر چند سال یکبار آلبوم منتشر می کنند و ممکن است حتّی تا یک دهۀ دیگر مجموعه ای جدید با صدای آنان منتشر نشود. اگرچه ما به این خوانندگان توصیّه می کنیم قدر دوران طلایی صدای خود که معمولا بین 30 تا 50 سالگی است را بدانند، فعّال تر و پویاتر باشند ولی بازاری نشوند و آثار ضعیف بعضاً رایگان را اجرا نکنند.

5- برخی خوانندگان به لحاظ وضعیّت مالی نمی توانند شخصا تهیّه کننده آلبومشان باشند. باید اسپانسرها، تهیّه کننده ها، شرکتهای موسیقی و برخی مراکز و ارگان های فرهنگی حامی خوانندگان توانمند باشند، امری که متأسفانه طیّ یک دهۀ اخیر در بازار موسیقی کشور کمتر بدان توجّه می شود.

6- در این مجموعه ها سبک های متنوّع موسیقی اجرا شده و مانند اغلب آلبوم ها و تک قطعات با تکرارهای خسته کننده بازاری مواجه نیستیم.

7- آثار ارکسترال پاپ نیز در برخی قطعات یافت می شود و قطعات تمام یا اغلب آکوستیک نیز حضور چشمگیری دارند.

8- امید است رسانه ها عنایت بیشتری به این آلبوم ها داشته باشند و سعی در نوشتن نقد درست - نه شبه نقدهای تبلیغی - بر این گونه آثار داشته باشند و همچنین بی توجّهی یا بعضا تخریب را دربارۀ این مجموعه ها لحاظ نکنند.

9- شرکت های موسیقی باید حامی آثار موّجه موسیقی پاپ باشند و حمایت از آلبوم های خوب و معتبر را در دستور کار خود قرار بدهند و به صورت سلیقه ای، محفلی و باندی با خوانندگان و آلبوم ها برخورد نکنند.

10- از پنج - شش سال قبل تا کنون در «موسیقی 2002» اکثر این آلبوم ها را معرّفی کرده ایم ولی خبری از انتشار آنها نبود ولی به احتمال فراوان این آلبوم ها در سال 96 منتشر خواهند شد. اگرچه تا زمانی که یک آلبوم در بازار موسیقی عرضه نگردد نمی توان به طور قطعی زمان انتشار آن را تخمین زد. در ضمن برخی خوانندگان توانمند دیگر یا آلبومی آماده انتشار ندارند، یا آلبوم یا آلبوم های آماده انتشار آنها به هر دلیلی فعلاً به انتشار نمی رسد یا آلبومِ در دست تولید آنها در طیّ سال جاری منتشر نخواهد شد و یا اطلاعات این مجموعه ها در اختیار ما قرار نگرفته است.

11- معمولاً خود خوانندگان اطلاع رسانی دقیق از عوامل آلبوم و سایر جزئیات آثار انجام نمی دهند و به همین سبب بعضاً به دست آوردن جزئیات کامل مجموعه ها بسیار دشوار می شود.

12- لازم است خوانندگان نسبت به تولید موزیک ویدئوهای حرفه ای و خوش ساخت اهتمام ورزند چون هم برای مخاطبانشان جذّاب خواهد بود و هم اینکه قطعات، بهتر مورد توجّه قرار می گیرند. در ضمن برخی یا هرگز موزیک ویدئو نداشته اند و یا فاقد آثار تصویری کاملاً حرفه ای بوده اند. تولید موزیک ویدئوهای حرفه ای به لحاظ ماندگاری تصویری نیز برای خوانندگان حائز اهمیّت است.

13- اگر آلبوم های فوق در سطح درخور اعتنا و مناسبی قرار داشته باشند، نقد و بررسی آنها در «موسیقی 2002» منتشر خواهد شد.

14- طیّ ماه های فروردین و اردیبهشت ماه امسال تعداد 15 آلبوم مجاز پاپ منتشر شده که آلبوم «حسّ خوب» با صدای محمّدرضا عیوضی شاخص ترین مجموعه در بین آثار منتشره به حساب می آید.

 

***

پی نوشت ها:

1- آخرین سالی است که در موسیقی 2002 مانند پست فوق، آلبوم های مهمّ در راه معرّفی می شوند.

2- به زودی: معرّفی برترین های موسیقی پاپ مجاز سال 1395 به انتخاب موسیقی 2002

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

رویدادهای موسیقی پاپ ......
ما را در سایت رویدادهای موسیقی پاپ ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8music2002f بازدید : 147 تاريخ : شنبه 6 خرداد 1396 ساعت: 12:11